Kuřecí kousky na hrášku

26. června 2010 v 21:59 | Slečna TENISKA |  1.týden
k

Suroviny:
500 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků, 300 g mraženého hrášku nebo 1 konzerva sterilovaného, 1 střední cibule, 1 lžička kari, 1 lžička mleté papriky, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, lžíce másla, 200 ml drůbežího vývaru
Postup:
Maso nakrájíme na menší kousky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájenoun cibuli, ještě chvíli restujeme, osolíme, opepříme, přidáme kari a papriku, mražený hrášek, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr zjemníme šťávu čerstvým máslem.
Poznámka:
Jestliže použijeme hrášek z konzervy, stačí ho přidat na konci dušení a jen nechat přejít varem.
Podáváme s bramborovou kaší.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.