Pečená zelenina

5. července 2010 v 23:09 |  1.týden


Ingredience:
  • zelenina všeho druhu - jako základ jsem použila brambory (necelé kilo), pak květák (asi půlka), červenou cibuli (2 větší), pár růžičkových kapustiček (cca 6 kousků), červenou papriku a samozřejmě mrkev (asi 3 kusy)
  • olivový olej
  • sůl
  • podle chuti citrón a máslo (cca 50 g)
Postup:
Brambory nakrájejte na větší kostky a povařte je v osolené vodě asi 7 minut. Mezitím si nakrájejte zbylou zeleninu - cibuli na klínky, mrkev na šikmá kolečka, kapustičky jen přepulte, papriku na větší kousky a květák rozeberte na růžičky. Veškerou zeleninu přendejte do pekáče (i v remosce se zelenince daří ).
Přidejte i povařené brambory, osolte, zalijte cca 4 lžícemi olivového oleje a promíchejte.
Dejte péct (troubu nastavte na nižší teplotu - kolem 170 stupňů)asi na 60 min. Před dopečením můžete zeleninu ochutit trochou citrónové šťávy - zelenina bude taková "svěžejší" (zvláštní výraz :-))) a máslem - zelenina bude zase jemnější.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Nelly Nelly | Web | 5. července 2010 v 23:15 | Reagovat

Vypadá to dobře :-)

2 K.Rose Hill K.Rose Hill | Web | 5. července 2010 v 23:19 | Reagovat

jejda,mám hlad.. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.