Vařený květák v pikantní omáčce

6. července 2010 v 0:10 |  1.týden
b

Suroviny:
700 g květáku, 40 g oleje, 50 g cibule, 200 g rajčat, 3 lžíce kečupu, 10 dkg hladké mouky, 100 g sterilizovaných okurek, mletá sladká paprika, česnek, sůl, kousek bujónové kostky
Postup:
Květák uvaříme do měkka, necháme okapat, rozděláme na malé kousky. Na oleji, zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme mouku, přidáme mletou sladkou papriku, zamícháme, zalijeme trochou vody a dusíme. Po chvilce přidáme nadrobno nakrájené rajčata, sterilované okurky (doporučuji oloupat, slupka je moc tvrdá), kečup a opět necháme chvilku dusit. Nakonec dochutíme soli, buj. kostkou, česnekem, můžeme také přidat nálev z okurek na okyseleni. Květák přelijeme hotovou omáčkou.
Poznámka:
Podáváme s vařenými brambory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.