Zapékaný květák se žampiony

6. července 2010 v 0:13 |  1.týden
l


Počet porcí (kusů):
4
Doba přípravy:
1,50hod. i s uvařením květáku
Suroviny:
Květák, žampiony, cibule, olej, 2 vejce, máslo na vytření formy, sůl, pepř, bylinky, sýr cihla
Postup:
Květák uvaříme (můžeme den předem), pak pokrájíme nebo rozmačkáme šťouchadlem s kulatými otvory a dáme do máslem vymazané formy. Žampiony podusíme na cibulce a trošce oleje a pak promícháme s uvařeným květákem, přidáme bylinky, osolíme (mírně - vařil se v osolené vodě)a zalijeme rozkvedlanými vejci. Troubu vyhřejeme na 200° a pečeme, až začne na povrchu růžovět. Pak posypeme strouhaným sýrem a necháme ještě chvíli zapéci.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.