Šlehaná bábovka s limetkou

24. září 2010 v 21:27

Rozpočet na velkou bábovku: 6 bílků, špetka soli, 5 lžic vody, 1 lžíce limetkové šťávy, 250 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, limetková kůra, 6 žloutků, 300 g polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 125 g rozpuštěného másla.
Tuk a strouhanka na vysypání formy a moučkový cukr s vanilkou na posypání bábovky.
Svaříme vodu s krupicovým a vanilkovým cukrem a limetkovou kůrou a šťávou. Ze 6 bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, do kterého slabým pramínkem přiléváme a zašleháváme horký cukerný rozvar. Dále zašleháme po jednom 6 žloutků, po částech přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec po troškách opatrně vmícháme rozpuštěné zchladlé máslo. Pečeme zvolna ve vymazané strouhankou vysypané formě při 150°C po dobu 50-60 minut. Upečenou bábovku vyklopíme na kuchyňskou mřížku, posypeme ji moučkovým cukrem s vanilkou a po vychladnutí nakrájíme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.