Smetanové muffiny s mandlemi a jahodami

24. září 2010 v 21:24 | Slečna TENISKA

Rozpočet na 12 ks: 300 g polohrubé mouky, 150 g krupicového cukru, 3 vejce, 1 kelí-mek zakysané smetany, 3 lžíce oleje, 3 lžíce rumu, 1 lžička citrónové kůry, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, mléko na zředění.
12 velkých vyzrálých jahod a 60 g mandlových proužků.
Olej ve spreji do košíčků a moučkový cukr na posypání upečených muffin.
Papírové košíčky na pečení lehce postříkáme olejem a vložíme do důlků v plechu na muffiny.
Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem a solí do pěny. Zašleháme zakysanou sme-tanu, olej a rum, vmícháme mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůru. Podle potřeby zředíme mlékem a umícháme těsto o trochu hustší než lívancové. Těsto rozdělíme do při-pravených košíčků, doprostřed vmáčkneme jahodu a posypeme mandlovými proužky. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180°C po dobu 20 minut. Upečené muffiny necháme trochu zchladnout a pocukrujeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.